Powered by Smartsupp
PRO VČASNÉ DORUČENÍ DO VÁNOC, PROSÍME OBJEDNEJTE NEJDÉLE DO 13.12.2024 (PÁTEK)

Maka Roja Gelandina Original Uncaria® 100 g

Kód: 1705
Neohodnoceno
260 Kč
Momentálně nedostupné
červená Maca Maka (maca)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU

  • Maka, Řeřicha peruánská (Lepidium peruvianum Chacon, synonimum Lepidium meyenii) : fyzické a duševní zdraví, vytrvalost, vitalita, plodnost, sexualita, hormonální systém - menopauza - zdroj fytoestrogenu

Maca - Maka je bulva rostliny z vysokých And, s bohatstvím cenných složek a širokým spektrem vlastností. Kdysi se nacházela na celém území And, v současnosti roste pouze v některých částech Peru ve výškách i nad 4400 m n.m., v místech kde nízká teplota a silné větry nedovolují růst jiným rostlinám. Dorůstá výšky 15 cm. Listy má podlouhlé, při zemi rozložené v růžici. Kořen připomíná řepu nebo hrušku o průměru 2-8 cm. Je celosvětově známou a vyhledávanou potravinou XXI. století. Již od roku 2001 se těší velkým zájmem i v Čr. Je přírodním zdrojem fytoestrogenů. Maka má díky obsahu vysoce hodnotných bílkovin, aminokyselin, vitamínů, minerálů a sterolů velmi významnou výživnou hodnotu. Může nejen zásobit organizmus potřebnými látkami, ale i příznivě ovlivňovat v něm probíhající procesy, zvyšovat vitalitu, usnadňovat regeneraci sil při stavech vyčerpání a dlouhotrvající únavy a udržovat psychickou a fyzickou rovnováhu. Dnes je populárním peruánským zdrojem energie a vitality. Maka se stala také oblíbeným doplňkem stravy vrcholových i rekreačních sportovců. NASA využívá Maku jako doplněk stravy kosmonautů.

Existuje několik ekotypů Maky, které se navzájem liší zabarvením slupky bulvy. Některé mají barvu bílou, žlutou, žluto-bílou, růžovou, červenou, fialovou, šedou a černou. Běžné se nabízí bílá a žlutá. V naší nabídce najdete směs všech barev pod názvem Maka Original. Nejnovější, stále pokračující výzkumy nad makou ukázaly, že barva slupky má vliv na její vlastnosti. Ekotyp s černou barvou slupky, kromě jiných vlastností charakteristických pro maku, má zvlášť pozitivní vliv na podporu paměti, s červenou barvou slupky zase na podporu kostí. Maca Maka, aby mohla být naším organizmem stravitelná, musí být dobře pražená nebo vařená.

Tato odrůda maky z vysokých And, s červenou barvou slupky, byla pečlivě vybrána z jiných barev maky. Je zdrojem přírodních fytoestrogenů a má pozitivní vliv na hormonální systém. Bohatství cenných složek a široké spektrum vlastností činí z ní cenný doplněk běžné stravy. Charakteristickou vlastností červené odrůdy je možný příznivý vliv na kosti, prostatu a plodnost a také na sexualitu. Mimo to může zvyšovat vitalitu, usnadňovat regeneraci sil při stavech vyčerpání a dlouhotrvající únavy a udržovat psychickou a fyzickou rovnováhu.

Co znamená slovo Gelandina (gelatinizada)?

V současnosti je ve světe stále více vyhledávaná Maca Gelatinizada. Tato maca je během zpracování vystavena krátkému působení teploty („vaření„) a tlaku. Tím dochází k částečnému odstranění škrobů, maka se stává lépe stravitelnou a zároveň si zachovává všechny pozitivní vlastnosti. Maka gelatinizada (náš název Maka Gelandina) se lépe rozpouští, organizmus lépe a rychleji přijímá obsažené výživné látky, její míra stravitelnosti dosahuje více než 98%. Může být používána bez obav z přirůstu svalové hmoty. Je obzvlášť vyhledávána a ceněna lidmi s citlivým trávicím traktem.

Zajímá Vás:

Složení: gelatinizované bulvy vysokohorké peruánské Macy Maky s červenou barvou slupky, pečlivě vybráne z jiných barev maky.
Z čerstvého sběru.

Obsahové látky: tato malá, nenápadná bulva v sobě skrývá - 10-13% bílkovin, 25-78% uhlovodanů, 8,5% vlákniny a více než 2% tuků, velké množství aminokyselin, mastných kyselin (kyselina linolenová, palmitinová, oleinová, laurová, stearová), zastoupeny jsou steroly (kampesterol, stigmasterol, beta-sitosterol), třísloviny, saponiny, terpenoidy, biologicky aktivní aromatické isothiokyanáty (benzyl isothiokyanát, p-methoxybenzyl isothiokyanát), vitamíny (A, B1, B2, B6, C, E), minerály (vápník, železo, měď, zinek, hořčík, draslík, sodík, jód). Maka má díky obsahu vysoce hodnotných bílkovin, aminokyselin, vitamínů, minerálů a sterolů velmi významnou výživnou hodnotu.

Dávkování: 1 plná lžička denně. V suchém stavu rozmíchat případné hrudky a přidat malé množství vody - (je vhodné použít šejkr), ovocné šťávy nebo jogurtu. Konzumovat nejlépe při snídani.

Upozornění: nedoporučuje se dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám.

Balení: 100 g

Doplňkové parametry

Kategorie: firma Uncaria - byliny z Peru
Výrobce: Uncaria ČR spol. s.r.o.
Balení: 100 g
Zařazení: Doplněk stravy, není lék ani náhrada pestré stravy
Poznámka: ..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: