Maka Maca Original Uncaria® 100, 250, nebo 500 g
Kód: 2945/100 2945/250 2945/500 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU
- Maka, Řeřicha peruánská (Lepidium peruvianum Chacon, synonimum Lepidium meyenii) : fyzické a duševní zdraví, vytrvalost, vitalita, plodnost, sexualita, hormonální systém - menopauza - zdroj fytoestrogenu
Maca - Maka je bulva rostliny z vysokých And, s bohatstvím cenných složek a širokým spektrem vlastností. Kdysi se nacházela na celém území And, v současnosti roste pouze v některých částech Peru ve výškách i nad 4400 m n.m., v místech kde nízká teplota a silné větry nedovolují růst jiným rostlinám. Dorůstá výšky 15 cm. Listy má podlouhlé, při zemi rozložené v růžici. Kořen připomíná řepu nebo hrušku o průměru 2-8 cm. Je celosvětově známou a vyhledávanou potravinou XXI. století. Již od roku 2001 se těší velkým zájmem i v Čr. Je přírodním zdrojem fytoestrogenů. Maka má díky obsahu vysoce hodnotných bílkovin, aminokyselin, vitamínů, minerálů a sterolů velmi významnou výživnou hodnotu. Může nejen zásobit organizmus potřebnými látkami, ale i příznivě ovlivňovat v něm probíhající procesy, zvyšovat vitalitu, usnadňovat regeneraci sil při stavech vyčerpání a dlouhotrvající únavy a udržovat psychickou a fyzickou rovnováhu. Dnes je populárním peruánským zdrojem energie a vitality. Maka se stala také oblíbeným doplňkem stravy vrcholových i rekreačních sportovců. NASA využívá Maku jako doplněk stravy kosmonautů.
Existuje několik ekotypů Maky, které se navzájem liší zabarvením slupky bulvy. Některé mají barvu bílou, žlutou, žluto-bílou, růžovou, červenou, fialovou, šedou a černou. Běžné se nabízí bílá a žlutá. V naší nabídce najdete směs všech barev pod názvem Maka Original. Nejnovější, stále pokračující výzkumy nad makou ukázaly, že barva slupky má vliv na její vlastnosti. Ekotyp s černou barvou slupky, kromě jiných vlastností charakteristických pro maku, má zvlášť pozitivní vliv na podporu paměti, s červenou barvou slupky zase na podporu kostí. Maca Maka, aby mohla být naším organizmem stravitelná, musí být dobře pražená nebo vařená.
Zajímá Vás:
Složení: rozemleté, pražené bulvy vysokohorké peruánské Macy Maky - směs různých barev. Z čerstvého sběru.
Obsahové látky: tato malá, nenápadná bulva v sobě skrývá - 10-13% bílkovin, 25-78% uhlovodanů, 8,5% vlákniny a více než 2% tuků, velké množství aminokyselin, mastných kyselin (kyselina linolenová, palmitinová, oleinová, laurová, stearová), zastoupeny jsou steroly (kampesterol, stigmasterol, beta-sitosterol), třísloviny, saponiny, terpenoidy, biologicky aktivní aromatické isothiokyanáty (benzyl isothiokyanát, p-methoxybenzyl isothiokyanát), vitamíny (A, B1, B2, B6, C, E), minerály (vápník, železo, měď, zinek, hořčík, draslík, sodík, jód). Maka má díky obsahu vysoce hodnotných bílkovin, aminokyselin, vitamínů, minerálů a sterolů velmi významnou výživnou hodnotu.
Dávkování: 1 plná lžička denně. V suchém stavu rozmíchat případné hrudky a přidat malé množství vody, ovocné šťávy nebo jogurtu. Konzumovat nejlépe při snídani.
Upozornění: nedoporučuje se dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám.
Doplňkové parametry
Kategorie: | firma Uncaria - byliny z Peru |
---|---|
Výrobce: | Uncaria ČR spol. s.r.o. |
Balení: | 100, 250 nebo 500 g |
Zařazení: | Doplněk stravy, není lék ani náhrada pestré stravy |
Poznámka: | .. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.