Sepea Food Detective™ - diagnostický test potravinové intolerance 1 sada
Kód: 1973Související produkty
Detailní popis produktu
Test potravinové intolerance na 59 potravin s možností doplacení konzultací výsledků. 20 minut online nebo telefonicky se specialistkou na potravinové intolerance, Dagmar Rakovickou Čanigovou.
Jak to funguje
1. Po zakoupení vám zašleme sadu pro odběr krve SEPEA.
2. Odeberte si několik kapek krve z prstu v pohodlí domova.. Viz videonávod ZDE (nebo navštivte naše odběrové místo)
3. Odebraný vzorek nám zašlete zdarma
4. Zprávu o výsledcích vám zašleme e-mailem do 14 dnů.
5.Objednejte si zpoplatněnou konzultaci výsledků.
Pokud nemáte odvahu odebrat si vzorek krve sami, můžete si na telefonním čísle +420 602 602 038 objednat profesionální odběr krve na našich odběrových místech.
Produkt je odběrová souprava. Vzorek se zpracovává laboratorně. Pro zpracování je nezbytné podepsat informovaný souhlas se zpracováním osobních údajů na dobu nezbytnou pro relevantní provedení testu. Informovaný souhlas je přiložen v balení. Pro zpracování vzorku je nutné podepsat přiložený souhlas se zpracováním osobních údajů. Bude Vám doručena speciální odběrná sada SEPEA. Vzorek odeberete podle přiloženého návodu a v původním obalu zašlete na uvedenou adresu. Výsledek testu s originálním FoodDetective reportem obdržíte do 14 dnů ode dne doručení odebraného vzorku.
- Zjišťuje intoleranci na 59 potravin.
Food Detective je základní jednoduchý laboratorní test potravinové intolerance. Vyhodnocován originální soupravou FoodDetective dodávanou britskou společností Cambridge Nutritional Sciences (Omega Diagnostics). Test si uděláte z pohodlí domova a poté zašlete na adresu, která je uvedena u testu.
Léty ověřená praxe potvrzuje, že citlivost testu je maximálně spolehlivá, avšak test je pouze orientační. Míra intolerance na jednotlivé potraviny je určována jen vizuálně, nikoli laboratorním denzitometrem.
Testované potraviny
Oves, pšenice, rýže, kukuřice, žita, tvrdá pšenice, gluten(lepek), mandle, para ořechy, kešu ořechy, čaj, vlašské ořechy, kravské mléko, vejce, kuřecí maso. jehněčí maso, hovězí maso, vepřové maso, mix bělomasých ryb, sladkovodní ryby, tuňák, mix korýšů, brokolice, zelí, mrkev, pór, brambory, celer, okurky, paprika, luštěniny, grepfruit, meloun, arašídy, sója, kakao, jablka, černý rybíz, olivy, pomeranče a citróny, jahody, rajčata, zázvor, česnek, hřiby, kvasanice.
Jaký je rozdíl mezi potavinovou intolerancí a potravinovou alergií?
Potravinová intolerance je v podstatě neobvyklá reakce Vašeho těla na určité potraviny, která se může projevit několika způsoby. Někteří lidé můžou trpět jedním z příznaků jako např. nesnesitelné bolesti hlavy, zatímco jiné trápí nadýmání, migréna nebo mají kožní či respirační potíže. Pochopení, že potraviny jsou katalyzátorem konkrétních symptomů není jednoduché, protože na rozdíl od okamžitých příznaků potravinové alergie, příznaky potravinové intolerance se často objevují o několik hodin nebo dokonce dní později. Diagnostikovat příčiny symptomů, které se zdají být mnohokrát „nevysvětlitelné”, je velmi problematické. Lidé trpící potravinovou intolerancí se často pod vlivem lékařů, ale i médií, domnívají, že jejich stav je pouze v jejich „hlavě” resp. je třeba léčit fyzické projevy jejich stavu, ne jejich příčinu. Ačkoli potravinová intolerance není životu nebezpečná, její vliv by se neměl nikdy podceňovat. Postižené osoby mají ztíženou schopnost vést normální zdravý život. Výskyt potravinové intolerance je poměrně častý – odhaduje se, že jí trpí asi 45 % obyvatel. Mnoho lidí má zkušenost s více než jedním symptomem potravinové intolerance. Příznaky bývají často nejasné a základní příčina problému – potravina, není vždy správně diagnostikována. Trpící si často stěžují na pocit nadýmání a bývají neustále unavení.
Klasická alergie, která sa projeví při styku s určitou potravinou (např. na arašídy nebo mořské plody), je charakteristická okamžitou a často silnou reakcí imunitního systému. Mezi příznaky potravinové alergie patří vyrážky, kýchání, podrážděná pokožka, otoky, rýma, únava, průjem a zvracení. Obvykle se tyto příznaky objeví v průběhu několika minut po konzumaci, případně styku s danou potravinou, i když se mohou opozdit i o několik hodin. Mezi nejčastější případy patří potravinové alergie na arašídy, ořechy (mandle a para ořechy), vejce, mléko, ryby a korýše. Při styku s původcem potravinové alergie tělo produkuje specifické protilátky (IgE) na „potlačení” alergenů těchto potravin, a po zkonzumování daného jídla, imunitní systém zareaguje uvolněním histaminu a dalších přirozeně se vyskytujících chemických látek v těle. Alergické reakce na potraviny se mohou značně lišit v závažnosti, přičemž některé z nich mohou být i smrtelné.
Potravinová intolerance | Alergie na potraviny |
Reakce jsou opožděné a symptomy se mohou objevit až za několik dní. | Reakce se obyčejně objevují rychle, maximálně do 2 hodin po styku s potravinou. |
Je možné být intolerantní k více potravinám současně. | Se vznikem alergie úzce souvisí náš imunitní systém a je reakcí na specifickou potravinu. |
Běžné jsou početné symptomy, od migrény přes otoky, dyspeptické potíže, únavu a všeobecný pocit nepohody. | Symptomy: potíže s dýcháním, vyrážky, otoky, nadýmání a anafylaktický šok. Mohou potencionálně ohrožovat lidský život. |
Balení: 1 sada
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravotní pomůcky |
---|---|
Zařazení: | Diagnostický test |
Poznámka: | .. |
Výrobce: | Cambridge Nutritional Sciences LTD, UK |
Balení: | 1 sada |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.