Ramissio Goji 500 ml - 100% šťáva
Kód: 1367Související produkty
Detailní popis produktu
- Zpomaluje stárnutí
- Podporuje a stimuluje imunitní systém
- Má protirakovinné účinky (zejména na nádorech jater, prostaty a prsu)
- Chrání buňky před škodlivými vlivy prostředí
- Působí jako prevence proti degeneraci nervové soustavy
- Snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi (podporuje léčbu diabetu a cévního systému)
- Zlepšuje zrak
- Působí proti bolestem hlavy
- Posiluje ledviny a játra
Slovo goji označuje čínskou rostlinu, která plodí patrně nejzdravější ovoce na naší planetě. Nejvýživnější plody goji rodí keře v podhůří Himálaje v čínské provincii Ningxia. Touto oblastí totiž protékají řeky z Himálaje, které dodávají místnímu goji mimořádně kvalitní výživu a zajišťují tak v jeho plodech maximální možný obsah všech pro lidský organismus cenných látek. Obyvatelé provincie Ningxia, kteří kustovnici denně konzumují, se díky tomu mohou pochlubit opravdu vysokým věkovým průměrem. Tradiční čínská medicína od nepaměti považuje Goji za léčivou potravinu podporující dlouhověkost, vitalitu a sexuální potenci. Moderní výzkumy čínských vědců poukazují na schopnosti udržovat a podporovat harmonický buněčný růst a obnovovat a opravovat DNA.
Za svou pověst vděčí plody kustovnice čínské vysokému obsahu vitamínů, minerálů, aminokyselin a dalších zdraví prospěšných látek. Podle výzkumu amerického ministerstva zemědělství je v plodech goji nejvyšší koncentrace antioxidantů ze všech druhů ovoce či zeleniny. Bobule kustovnice jsou například bohatým zdrojem karotenoidů včetně beta-karotenu, kterého má goji ještě více než mrkev. I co se týče jiných vitamínů, je goji světovým vítězem mezi všemi známými potravinami na Zemi. Jeho bobule obsahují padesátkrát více vitamínu C než pomeranče. V goji se dále nachází vysoký podíl důležitých vitamínů B1, B2, B6 a vitamínu E. Kromě vitamínů v sobě bobule goji nesou množství aminokyselin, které tvoří základní stavební kameny lidského organismu. V goji je celkem osmnáct druhů aminokyselin včetně osmi esenciálních, které jsou pro lidské tělo nepostradatelné. Plody kustovnice v sobě také ukrývají až jednadvacet stopových minerálů, jako je zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen a fosfor. Minerály se podílejí především na udržování stálého prostředí v těle, stavebních a vstřebávacích procesech v organismu a na správném fungování orgánů a nervové soustavy.
Plody kustovnice jsou rovněž hojným zdrojem polysacharidů, což je zjednodušeně řečeno zdravá forma cukrů. Polysacharidy jsou pro lidské tělo velmi důležité. Jsou nenahraditelnou zásobárnou energie pro činnost buněk a kromě toho mají v lidském organismu spoustu dalších nezastupitelných funkcí. Goji například nese druh polysacharidů, které podporují vylučování růstového hormonu v podvěsku mozkovém. Růstový hormon v dospělém těle má spoustu pozitivních funkcí. Dostatek tohoto hormonu zaručuje člověku pevné zdraví, odolnost vůči chorobám a rychlé hojení ran, ale také stabilní psychickou pohodu. Zároveň růstový hormon zamezuje tvorbě vrásek. Opravdovou specialitou goji jsou pak takzvané Lycium barbarum polysacharidy (LBP), zvláštní směs polysacharidů a proteoglykanů, jejichž název je odvozen z latinského jména kustovnice čínské. LBP jsou výjimečně silnými antioxidanty, které omezují proces stárnutí organismu, zvyšují odolnost vůči nepříznivým faktorům vnějšího prostředí a snižují riziko vzniku rakoviny.
Právě velmi vysoká míra antioxidantů je hlavním důvodem, proč pravidelně konzumovat goji. Podle výzkumů amerického ministerstva zemědělství by měl každý člověk denně přijmout minimálně 3000–5000 ORAC. ORAC je americký standard vyjadřující schopnost různých druhů potravin likvidovat volné radikály v lidském těle. Jinými slovy ORAC vyjadřuje antioxidační účinky dané potraviny. Goji vychází ze srovnání různých potravin, co se týče ORAC, absolutně nejlépe. Sto gramů sušených bobulí kustovnice obsahuje až 25000 ORAC, což je třicetkrát více než stejné množství pomeranče. Skvělou zprávou potom je, že šťáva, která se z těchto bobulí lisuje, obsahuje ještě víc než dvakrát tolik! 59000 ORAC už je skutečně úctyhodná hodnota.
Výjimečnost goji a jeho výhoda oproti ostatnímu ovoci a zelenině tedy tkví právě v mimořádně vysoké koncentraci antioxidantů. Díky tomu stačí zkonzumovat jen velmi malé množství tohoto ovoce, aby člověk pokryl doporučený denní příjem antioxidantů. Již pouhých 25 ml lisované šťávy z kustovnice bohatě pokryje denní potřebu antioxidantů. Goji tedy šetří energii, čas i peníze, jež je obvykle nutné věnovat zdravému životnímu stylu. Pouze malá troška goji znamená pro lidské zdraví velmi mnoho.
Šťáva Goji Ramissio, jak již bylo řečeno, se lisuje z plodů pěstovaných v čínské provincii Ningxia, která je vyhlášená pěstováním nejvýživnějšího goji na světě. Z jednoho keře místní pěstitelé ručně očešou až tři kilogramy oranžových bobulí, které do šesti hodin od sběru vylisují. Na stočení jednoho litru šťávy Goji Ramissio je přitom potřeba šest kilogramů čerstvých plodů goji. Díky rychlému výrobnímu postupu a přísnému dohledu na čerstvost ovoce není zapotřebí šťávu Goji Ramissio žádným způsobem konzervovat, sterilovat ani jinak upravovat. Goji Ramissio je zcela přírodním produktem.
Dávkování: 25 ml 1 x denně. při vyšší psychické a fyzické zátěži podle potřeby
Balení: 500 ml
Doplňkové parametry
Kategorie: | PROBLEMATIKA |
---|---|
Výrobce: | Medicolux Europe, spol s.r.o. |
Balení: | 500 ml |
Zařazení: | Doplněk stravy, není lék ani náhrada pestré stravy |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.